OVER MIJ

Willemien Geenen

Na een bachelor Kunstgeschiedenis aan Universiteit Leiden en een minor Fotografie aan de KABK, besloot ik de master ‘Kunstbeleid en management, sturing creatief ontwerp’ in Utrecht te doen. Tijdens deze master leerde ik alles over maakprocessen. 

Als kunsthistoricus ging ik logischerwijs in de kunstsector werken. Ik deed ervaring op in musea, galeries en op kunstbeurzen. Daarnaast heb ik enkele jaren mijn eigen fotografie-galerie gehad, waarbij ik 10 fotografen vertegenwoordigde. 

In 2016 besloot ik als zzp'er verder te gaan, zodat ik mijn diensten in de kunsten breder in kon zetten. N
a verloop van tijd kwam ook een opdracht van een uitgeverij op mijn pad. Net als de culturele sector voelde het boekenvak als een op maat gemaakte jas en dus besloot ik mijn diensten vanaf dat moment in beide sectoren aan te bieden. 

Maakprocessen

Ik krijg in mijn werk vaak de vraag: "Wat is een maakproces?". We zijn ons er blijkbaar niet zo van bewust, maar we hebben allemaal met maakprocessen te maken. Ongeacht het type werkveld en of dat nou in groepsverband of individueel, als ondernemer, werkgever, werknemer of freelancer is.

Tot een maakproces behoren alle acties die onderdeel uitmaken van de totstandkoming van een product of dienst. Een maakproces houdt niet op bij de dienst of het product zelf, ook bijvoorbeeld positionering binnen een team, het ondernemen an sich en een product of dienst publiekelijk maken zijn aspecten van het proces.

Omdat mijn twee passies kunst en boeken zijn, heb ik mij gespecialiseerd in de maakprocessen binnen de culturele sector en het boekenvak. 
Ik help inmiddels alweer 7 jaar met veel plezier zowel individuele kunstenaars en auteurs als galeries en uitgeverijen.